LUKOIL ROMANIA S.R.L.
LUKOIL ROMANIA S.R.L.

Parteneriat social si binefacere

De-a lungul activității sale în Romania, compania LUKOIL s-a implicat nemijlocit în viața comunității. Încurajăm evenimente de educare, învățământ, cultură, ocrotirea mediului înconjurător, în conformitate cu valorile companiei noastre. 

Astfel, in cei peste 18 ani de activitate a companiei LUKOIL Romania au beneficiat de sprijin financiar asociatii si fundatii umanitare, spitale, camine pentru batrani, scoli, centre culturale, cluburi sportive, biserici si manastiri, precum si numeroase persoane fizice.

LUKOIL Romania a acordat sprijin material mai multor organizații locale din județele Vâlcea și Gorj — zone puternic afectate de inundațiile de la sfârșit lunii iunie 2014. 

Tot pe plan local, LUKOIL Romania a sprijinit în fiecare an mai multe primării din țară cu ocazia organizării evenimentelor prilejuite de "Zilele Orașului" — manifestare considerată tradițională în rândul locuitorilor orașelor respective (Iernut, Târnăveni, Teiuș, Hârșova).

În domeniul sănătății, LUKOIL Romania a acordat sprijin financiar mai multor spitale și centre medicale. 

De menționat sprijinul ce a fost acordat mulți ani la rând Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu si Medicina Preventiva Bucuresti pentru achiziția de echipamente si aparatură medicală, precum și sprijinul material oferit Clinicii de Pediatrie a Spitalului Clinic Fundeni.

Pusă în scenă de regizorul Constantin Fugașin, piesa "Niște Olteni" reprezintă o prelucrare a volumului La lilieci, de Marin Sorescu. Spectacolul inițial se numea Rânduieli și a fost realizat cu peste 20 de ani în urmă cu trupa de teatru "Eveniment", condusa de regretatul regizor Grigore Popa.

Actuala trupa se numește "Arlechino", dar în componența sa se regăsesc și membri ai trupei "Eveniment" de odinioară. LUKOIL a crezut si a investit in revitalizarea acestui spectacol, care s-a bucurat de un succes răsunător, având reprezentații pe mai multe dintre scenele din Romania.

Un alt segment in care LUKOIL Romania s-a implicat de-a lungul timpului este cel educativ. 

Astfel, prin sprijinul financiar acordat, studenții de la Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti au beneficiat de burse private acordate pe toata perioada studiilor efectuate.

Olimpiada de limba rusă modernă este un concurs de excelență, care urmărește stimularea dezvoltării competențelor de comunicare în limba rusă, a inteligenței lingvistice și a creativității elevilor. 

Cele doua probe de examinare — scrisă și orală — consta în subiecte privind cultura și civilizația rusă, precum și istoria, religia ortodoxa de ritm vechi, tradițiile și obiceiurile rușilor lipoveni din Romania.